Masíčko s cibulí a bramborem v mikrovlnce

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

4 plátky vepřové pečeně (lze i krkovička, kotlet…)
2 cibule
1 balení koření Šťavnatá krkovička s cibulí
brambory (viz obrázek)

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: Plátky mírně naklepeme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory po očištění nakrájíme na vhodná sousta. Rozložíme pečící sáček, který je součástí koření, vložíme maso, cibuli a brambory, prosypeme kořením. Řádně sáčkem protočíme, aby se koření dostalo všude. Pak zavřeme upínací páskou, ještě několikrát protřeseme.

  2. Poté na několika místech sáček propíchneme a vložíme do mikrovlnky na crisp talíř. Zapneme program Crisp a vlníme cca 16 minut. Lze použít i bez programu Crisp, položíme sáček na skleněný talíř, který je součástí každé mikrovlnky a zapneme na nejvyšší výkon.

  3. Pokrm je velmi šťavnatý, nebylo nutno nijak dochucovat. Rodinka byla velice spokojená. Já chtěla tento způsob s pečícím sáčkem vyzkoušet v mikrovlnce a povedlo se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!