Kuřecí masíčko na medu a kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa (plátky,paličky)
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1 bílý jogurt
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžičky kari koření
- 1 lžička soli
Postup Kuřecí masíčko na medu a kari
Postup přípravy receptu
-
Řízky omyjeme a naklepeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme med, hořčici, kari a sůl. Důkladně promícháme a ihned stáhneme z ohně.
Do směsi přidáme jogurt a opět důkladně promícháme.
Ve směsi obalíme řízky a v pekáčku je lehce po obou stranách osmažíme a vše zalijeme zbylou směsí.
Pekáček vložíme do trouby předehřáté asi na 160 °C. Po půl hodině kuřecí masíčko na medu a kari otočíme, popřípadě trošku podlijeme vodou, a necháme ještě patnáct minut dopéct.
Kuřecí masíčko na medu a kari podáváme s opečeným bramborem nebo kari rýží. Při vaření rýže přidáme do vody 2 lžičky kari.