Zapečené vepřové plátky se slaninou, sýrem a smetanovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plecko 300 g (množství dle porcí maso jakékoliv máte rádi)
1/2 30% smetany
1 malá cibule
4 stroužky česneku
hořčice
kečup
sůl
pepř
další koření garam masala dle chuti
pár plátku slaniny
trošku sýra

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem a hořčicí, pokud chceme ještě navíc nějaké koření, tak přidáme, ale není potřeba (já dala Garam Masala) a na másle a trošku oleje je osmažíme dozlatova (asi 15 minut).

  2. Připravíme si zapékací misku, vymažeme máslem a pokládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to položíme osmažené plátky, na plátky slaninu, nastrouháme sýr a opět jsem dala kolečka cibule.

  3. Smetanu smícháme s hořčicí, kečupem, solí, pepřem a např. mletou paprikou, já dala ještě rozmarýn a polijeme tím masíčko.

  4. Dáme do pece a pečeme cca na 180-200°C asi 20 minut. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!