Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 360 g polohrubé mouky
- 300 g třtinového cukru (lze nahradit krupicovým cukrem)
- 120 ml rostlinného oleje
- 120 ml vlažné vody
- 50 jader vlašských ořechů
- 100 g čokolády na vaření
- 5 vajec
- 1 pomeranč
- 1 prášek do pečiva
- 100 g kandovaného ovoce
- máslo
- hrubá mouka na vytření a vysypání formy na beránka.
Postup Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Do misky si nasekáme nadrobno ořechy, čokoládu a kandované ovoce.
Vejce a cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej a vodu.
Postupně zlehka zamícháme ořechy, ovoce, čokoládu, strouhanou pomerančovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těstem naplníme formu beránka, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
Dáme péci do trouby vyhřáté na 210 stupňů, asi po deseti minutách snížíme na 170 stupňů a dopečeme 50 minut.
Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout.
Pocukrujeme moučkovým cukrem, v místě očí uděláme malé důlky a vložíme do nich po jedné rozince.