Vláčný a nadýchaný tvarohový beránek

Recepty, Moučníky

Suroviny

225 g špaldové hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
špetka soli
200 g rozpuštěného másla
4 celá vejce
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
1 lžíce bílého rumu
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy dáme odváženou mouku spolu s kypřícím práškem a solí. Do druhé mísy dáme vejce s oběma cukry a vyšleháme do pěny, k ní pak přidáme tvaroh, rozpuštěné máslo, citrónovou kůru, rum a znovu vyšleháme do pěny.

  2. K tekuté směsi přidáme sypkou směs a celé vše promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto opatrně vlijeme do formy lehce setřepeme.

  3. Beránka dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180°C. Můžeme ke konci pečení vyzkoušet špejlí, zda se na ni nelepí těsto.

  4. Hotového beránka vyklopíme na tác, pocukrujeme a ozdobíme mašlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!