Krkovička na cibulích, česneku a rajčatech s bazalkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Plátky krkovičky (dle počtu jedlíků. Já měla 3)
Koření Krkovička s česnekem (Vitana, Albert)
Velká červená cibule
velká žlutá cibule
4 stroužky česneku (nebo dle chuti)
1 plechovka Rajčata s bazalkou (400 g)
6 lístků bazalky – lze vynechat
1 dcl vína
Tuk či olej
Dle chuti pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zasypeme plátky masa kořením Krkovička s česnekem a necháme odležet.

  2. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, žlutou na drobno a česnek rovněž na plátky. Rozpálíme tuk nebo olej a necháme toto rozvonět. Prudce osmahneme připravené plátky, podlijeme asi 2 dcl vody – jen do výše masa a dusíme cca 15 minut zhruba po 8 minutách obrátíme. Po čtvrthodině podlijeme vínem a vysypeme obsah konzervy rajčat s bazalkou a dodusíme doměkka – asi dalších 15 minut. Přidáme vlastní bazalku, ale lze vynechat.

  3. Není třeba zahušťovat, šťáva díky cibuli i rajčátkům je hustá, pokud ale někdo chce hustší, zahustí dle sebe, já dál nedochucovala, ale lze podle chuti pepř, sůl.

  4. Příloha: Já použila zbytek bramborové kaše s rozmarýnem, ale určitě.lze brambory, těstoviny. Můj výmysl, leč otec chválil, což je událost;-))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!