Krkovice The black beer
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,5 kg vepřová krkovice
- 1 dcl oleje
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 dkg anglické slaniny
- hladká mouka
- 0,5 litru černého piva (je lepší)
- voda na podlévání
- sůl
- pepř
Postup Krkovice The black beer
Postup přípravy receptu
-
Do pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a vložíme naklepané krkovice. Opečeme z obou stran a vyjmeme je na talíř.
Na výpek dáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky a česnek, necháme zčervenat (nepřipálit), zasypeme moukou 1/2 PL, zamícháme a vložíme zpět krkovice.
Nyní také podlijeme sklenkou piva. Přiklopíme poklicí a dusíme. V případě potřeby podléváme pivem.
Když nám maso změklo, což bývá podle kvality masa asi 30-40 minut, tak odklopíme poklici a necháme vysmahnout na omáčku, která by neměla být řídká. Současně si připravíme přílohu podle toho co nám vyhovuje a chutná. Příloha: brambory na všechny možné i nemožné způsoby, rýže, ale i těstoviny. Přeji dobrou chuť.