Fazolková rýže

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g zelených fazolek
2 dl rýže
cca 1 lžičku kari
sůl
voda nebo vývar
olej
posekané bylinky čerstvé nebo sušené
2 stroužky česneku
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a dusíme podle uvedeného času doměkka, za občasného promíchání. Kdo kari nemusí, udělá rýži bez něj.

  2. Zatímco se bude vařit rýže, připravíme fazolky: ty krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme a necháme okapat. V kastrolu s troškou rozpáleného oleje si fazolky zprudka, za občasného promíchání ochutíme bylinkami (tymián, koriandr, majoránka, rozmarýn, petrželka...) nebo kořením (česnek, kmín, pepř...), osolíme (nebo použijeme sojovou omáčku). Nakonec do hotových fazolek nasypeme rýži a vše promícháme.

  3. Podáváme jako přílohu k minutkám nebo jako bezmasý pokrm, či vlažný rýžový salát.

  4. Fazolky můžeme smažit na dosklovata osmažené cibuli, nebo můžeme k fazolkám během smažení přidat slaninu nebo šunku. To už záleží na chuti každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!