Krkovice s anglickou slaninou a volským okem v sýru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové krkovice o síle cca 2 cm
6 plátků anglické slaniny
2 stroužky česneku
3 větší cibule
3 lžíce oleje
1 plátek másla o síle 1 cm
3 lžíce worcesterové omáčky
100 ml vývaru nebo vody
200 g goudy nebo eidamu
2 vejce
mletý barevný pepř
sůl
nasekaná zelená bylinka podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa hřbetem ruky naklepeme a nařízneme na okrajích. Mírně osolíme, opepříme a vetřeme prolisovaný česnek.

  2. Sýr nastrouháme na jemných slzičkách a rozdělíme na dva díly.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme ji do velké pánve do dvou lžic rozehřátého oleje na 5 minut restovat. Poté cibuli nahrneme k okraji a do pánve dáme zlehka osmažit plátky anglické slaniny. Po osmažení ji odložíme na talíř.

  4. Do pánve přidáme poslední lžíci oleje, plátek másla a po rozehřátí na tomto po obou stranách zprudka opečeme plátky masa. Když je maso opečené i z druhé strany, rozhrneme pod něj cibuli, zalijeme omáčkou a vývarem.

  5. Na každý plátek masa dáme 3 ks opečené slaniny a ze sýra vytvarujeme hlubší ohrádku. Do každé opatrně vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bylinkou. Zakryjeme poklicí a na středně silném stupni sporáku necháme vejce zatáhnout (cca 5 minut).

  6. Na talíři posypeme nakrájenou bylinkou a podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!