Vepřové slezinky na slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových slezinek /4-5 ks podle velikosti)
200 g zauzené slaniny
1 cibule
2 bobkové listy
1 kl drceného kmínu
sůl
mletý pepř
Na zásmažku/jíšku:
2 pl oleje
2 pl hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové slezinky oláchneme, vyřízneme zbytek provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky.

  2. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky.

  3. Do rozehřátého hrnce dáme na 2 minuty osmahnout slaninu, přidáme cibuli a bobkový list a necháme orestovat do světle zlaté barvy.

  4. Vložíme nakrájenou slezinu, necháme zatáhnout, přisypeme drcený kmín, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni necháme ve vlastní šťávě dusit 20 minut. Množství tekutiny průběžně kontrolujeme, bude-li potřeba, po troškách doléváme.

  5. Mezitím si připravíme z uvedených surovin tmavší zásmažku, kterou po zhotovení naředíme 400 ml vody a dobře rozšleháme.

  6. Po 20 minutách do podušených slezinek vmícháme připravenou zásmažku a za občasného promíchávání provařujeme ještě 15-20 minut. Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!