Vepřové slezinky na špeku dušené v leču
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových slezinek
- 150 g valašského špeku
- 330 g zeleninového leča Hamé
- 1 pl oleje
- 1 pl hladké mouky
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
Postup Vepřové slezinky na špeku dušené v leču
Postup přípravy receptu
-
Vepřové slezinky opláchneme, vyřízneme zbytky bránice a slezinky nakrájíme na cm široké proužky.
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a zeleninu z leča překrájíme na menší kousky.
Do většího hrnce dáme na rozehřátý tuk orestovat špek společně s cibulí, přidáme nakrájené slezinky a necháme zatáhnout.
Poté přidáme pokrájené lečo i se šťávou, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání dusíme 25 minut.
Hladkou mouku si rozmícháme ve 200 ml studené vody a po troškách přiléváme do slezinek.
Podle toho, jakou chceme mít hustotu pokrmu, buď vlijeme všechno, nebo dle potřeby. 10-15 minut ještě provaříme, dle chuti dochutíme a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné brambory.