Dušená mrkev po indicku
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix (používám míchané hovězí + vepřové)
- 500 g mrkve (nastrouhat nahrubo nebo na jemné plátky)
- 1 cibule (na kostičky)
- 4 pl sojové omáčky
- 2 pl kari
- 1 pl kurkumy
- škrob
Postup Dušená mrkev po indicku
Postup přípravy receptu
-
Na změklou cibulku přidáme mleté maso a necháme opékat dokud není hotové.
Pak přisypeme mrkev, dále opékáme a mícháme. Mrkev trochu pustí šťávu, není třeba v tuto chvíli nic přidávat. Jakmile mrkev změkne, přidáme koření. Dle chuti a odolnosti lze množství koření i zvětšit.
Nakonec přilijeme trochu vody smíchané se škrobem, který směs spojí. Ještě trochu necháme provařit a můžeme podávat. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory.