Podmáslová sluníčka (bulky)
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na omladek:
- 100 ml (g) vody
- lžička sladěnky (sladovitu)
- 130 g hladké mouky
- 15 g droždí
- Dále:
- 120 g kysaného podmáslí
- 100 ml (g) vody
- 50 g oleje
- 2 lžičky soli
- 100 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
- 330 g hladké mouky
Postup Podmáslová sluníčka (bulky)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté vytáhneme na jemně pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8-10 dílků a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Každou bulečku po obvodu žiletkou několikrát paprskovitě nařízneme, necháme vykynout a upečeme v předehřáté troubě (200°C / 20-25 minut).