Křidýlka marinovaná v balzamikové redukci
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 kg kuřecí křidýlka
- 2 lžíce balsamika
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- citronový pepř
- 2 stroužky česneku
Postup Křidýlka marinovaná v balzamikové redukci
Postup přípravy receptu
-
Křidýlka omyjeme, rozdělíme v kloubu na dvě části a špičky odkrojíme (při grilování se přepalují). Na marinádu smícháme redukci, citronovou šťávu, sůl, pepř a rozetřený česnek, křidýlka v marinádě řádně promícháme a necháme přes noc v lednici.
Asi 2 hodiny před grilováním maso z lednice vyndáme a necháme aklimatizovat. Grilujeme nad žhavými uhlíky, nejprve na prudším žáru z obou stran dozlatova, potom zvedneme rošt (nebo snížíme žár) a grilujeme do propečení.