Králík na hořčici s majoránkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Králík
Mletá paprika
Drcený kmín
3 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce majoránky
1 lžíce worchestru
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  2. Králíka naporcujeme.

  3. V misce smícháme hořčici s majoránkou a worchestrem.

  4. Jednotlivé porce osolíme, maso lehce okořeníme paprikou a kmínem a koření vmasírujeme do masa. Potřeme hořčičnou směsí.

  5. Králíka vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopené pečeme alespoň dvě hodiny (záleží na stáří králíka). Během pečení přeléváme šťávou a případně podléváme vodou.

  6. Jako nejvhodnější příloha se mi zdají šťouchané brambory s cibulkou zpěněnou na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!