Potahovací hmota z Marshmallow

Recepty, Dorty

Suroviny

180 g marshmallow
600 g mletého cukru
2 PL studené vody
1 KL kyseliny citrónové
60 g 100% tuku(Omega,Iva,Cera)
potravinářské barvivo (není potřeba)
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vhodné do mikrovlnky, vysypeme 2 balíčky bonbónů Marshmalow, přidáme 2 polévkové lžíce vody, 1 kávovou lžičku kyseliny citrónové, potravinářskou barvu podle účelu použití fondánu. Když chceme hmotu bílou, odřezáváme bílé části od růžových a použijeme 180 g bílých Marshmallow.

  2. Mísu dáme do mikrovlny na cca 2 minuty a každých 15 sekund vytáhneme a promícháme. Hmotu nesmíme nechat v mikrovlnce déle než 15 sekund, mohlo by to zkaramelizovat.

  3. Po dvou minutách, když se nám všechny bonbóny rozpustily, postupně přimícháváme 400 g důkladně přesátého práškového cukru. Zbývajících 200 g vysypeme na pracovní plochu a do středu vylijeme už polotuhou hmotu.

  4. Rukama důkladně vypracujeme všechen cukr do hmoty. Když by hmota nestačila pohltit všechen cukr, můžeme ruce trochu namočit a mícháme dál než vpije všechen cukr do sebe.

  5. Nakonec si ruce důkladně umyjeme a usušíme. A vypracujeme si ji podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!