Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku kyšky
1,5 hrnku hrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 hrnek moučkového cukru
1,5 lžíce kakaa
0,9 dl oleje
1 vejce
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Sypké ingredience smícháme a prosijeme. Přidáme kyšku, vejce a smícháme.

  2. Mísu remosky už předem vyložíme papírem na pečení, do poloviny výšky - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka.

  3. Vlijeme těsto, přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 -35 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu odlišně.

  4. Krátce před úplným dopečením můžeme remosku vypnout a nechat buchtu přikrytou topným tělesem tzv. dojít. Pak ji vyjmeme a necháme nejraději na mřížce zchladnout.

  5. Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme. Na povrch můžeme použít místo cukru i čokoládovou polevu.

  6. Oproti receptu bych použila méně moučkového cukru, ale to záleží na chuti. Remosku mám menší ještě s hliníkovou mísou, o průměru 22 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!