Rychlá kakaová buchta z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Ingredience odměřujeme v hrnku o obsahu 250 ml = 1/4 l
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 plnější lžíce kakaa
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1/2 hrnku moučkového cukru nebo trochu méně (pro ty, co méně sladí)
- 1 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- Na potření povrchu:
- 1 plnější lžíci rybízové marmelády nebo jiné marmelády
- 1 - 2 lžíce kokosu
Postup Rychlá kakaová buchta z remosky
Postup přípravy receptu
-
Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné.
Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře), poté papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak.
Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.