Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 1-2 KL hrubozrnné hořčice
- 1 nadrcená sušená chilli paprička
- 4 PL olivového oleje
- pepř
- sůl
- 2 snítky libečku nebo estragonu
- 50 g šalotky
- 100 ml bílého vína
- 2 žloutky
- 40 g másla
- 100 g anglické slaniny (na plátky pokrájené)
Postup Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na větší plátky, po stranách nařízneme a opepříme. Posypeme lístky libečku nebo estragonu a vložíme do nádoby, přidáme sušenou chilli papričku a potřeme většinou oleje.
Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Zprudka opékáme na rozpálené pánvi z obou stran doměkka. Ke konci restování přidáme opéci plátky anglické slaniny.
V menším kastrůlku přivedeme k varu pokrájenou šalotku s vínem a vaříme do doby, než se víno zredukuje na polovinu. Vmícháme hrubozrnou hořčici, posekané bylinky.
Nádobu s vínem stáhneme stranou a postupně vmícháváme do nádoby tuk, utřený se žloutky. Dochutíme solí a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.
Orestovaná játra se slaninou, přelijeme jemným, vinným přelivem a podáváme je s opečeným bramborem nebo hranolky.