Kotlety na jablkách v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2-3 kyselejší jablka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- celý červený pepř
- 4 PL oleje
Postup Kotlety na jablkách v PH
Postup přípravy receptu
-
Kotlety na okrajích několikrát nařízneme, rukou naklepeme, osolíme a opepříme mletým pepřem.
Dáme do mísy, zakapeme olejem (asi 2 polévkové lžíce), přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a několik kuliček červeného pepře, promícháme a dáme do lednice uležet, nejlépe přes noc.
Asi 2 hodiny před tepelnou úpravou vyndáme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě.
Na pánvi rozpálíme zbývající olej (asi 2 polévkové lžíce) a maso na něm zprudka opečeme z obou stran (cibuli s česnekem zatím ponecháme stranou).
Opečené maso přendáme do nádoby PH.
Na výpeku z masa osmahneme cibuli a česnek a přidáme k masu.
Do pánve nalijeme trochu horké vody (cca 100ml), provaříme a nalijeme na maso.
Jablka rozkrojíme na osminky, odstraníme jadřinec a rovněž je přidáme do nádoby k ostatním surovinám. Kdo chce, může jablíčka oloupat, ale není to třeba, dlouhým vařením v PH krásně změknou a při jídle je ani nepoznáte.
Hrnec uzavřeme a jídlo vaříme na stupeň II. zhruba 3 hodiny.
Ke konci úpravy přemístíme nádobu do trouby vyhřáté na 180°C a ještě chvíli odkryté pečeme, aby maso trochu chytilo barvičku. Podáváme nejlépe se šťouchanými brambory, můžeme ještě pro oko a pro chuť posypat několika kuličkami červeného pepře.