Zapečené žampiony portobello
Recepty, HoubySuroviny
- 4 velké žampiony portobello
- 8 dkg anglické slaniny
- 10 dkg taveného sýra
- 2 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- pažitku
- sůl
- grilovací koření (nebo koření podle chuti)
- olivový olej
- parmezán
- máslo
Postup Zapečené žampiony portobello
Postup přípravy receptu
-
Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu.
Osolíme a okořeníme.
Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem.
Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35-40 minut. Pak posypeme trochou parmezánu, na každý položíme plátek másla a ještě dáme na chvíli zapéct, už odkryté. Podáváme s brambory nebo kaší.