Polévka Mexiko
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 litr hovězího vývaru (může být masox)
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 rajče
- mražená zelenina dle chuti
- citronová šťáva
- 200 ml bílého vína
- šunka(nebo salám)
- 1 bobkový list
- rýže(dala jsem zbylou)
- 1 lžička Podravky
- petržel
- sůl
- olej
Postup Polévka Mexiko
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli na drobno s česnekem na plátky a bobkovým listem, pak přidáme zeleninu spolu s rýží, chvíli osmažíme, zalijeme vývarem a necháme vařit.
Za chvíli dáme na drobno nakrájené a sloupnuté rajče, víno, citronovou šťávu podle chuti, Podravku, vaříme dál, dokud není rýže měkká.
To pak už jen dáme do polévky nakrájenou šunku na proužky, chvilku převaříme, dáme petrželku a vypneme.