Hermelínové bochánky
Recepty, SýrySuroviny
- 2 Hermelíny
- (může být i jiný plísňový sýr)
- 2 vejce
- 10 dkg šunky
- 1 menší cibule
- pažitka
- 1 větší vařený brambor
- sůl
- Podravka - natura
- paprikové koření (já dávám GRIL A STEAK)
- strouhanka
- hrubá mouka
- Těstíčko:
- vejce
- mléko
- hladká mouka
- sůl
- olej na smažení
Postup Hermelínové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Hermelín nastrouháme na hrubší nudličky, brambor najemno. Drobně nakrájíme cibuli, šunku a pažitku.
Přidáme vejce, sůl, koření a promícháme.
Přidáme trochu strouhanky a mouky, aby šly dělat placičky.
Uděláme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky a soli, namáčíme v něm placičky a smažíme v rozpáleném oleji.
Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.