Koláč s chutí perníku a vůní skořice
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 150 g rozehřáté Hery
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 4 PL perníku na strouhání
- 1 KL perníkového koření
- 1 KL skořice
- ovoce jaké kdo má (já měla meruňky)
- 1 smetanu na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 Mascarpone
- citronová kůra
- 1 skořicový cukr
Postup Koláč s chutí perníku a vůní skořice
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka droždí a 1 KL cukru si uděláme kvásek. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce rozpuštěnou vlažnou heru, kvásek a vypracujeme si těsto(podle potřeby přidáme mouku nebo mléko,)těsto necháme na teplém místě vykynout.
Ušleháme si šlehačku vmícháme mascarpone a kůru z citronu. Meruňky omyjeme rozpůlíme.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, na těsto dáme krém ze šlehačky, naskládáme meruňky loupanou stranou nahoru,posypeme skořicovým cukrem a dáme péct.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 30 až 40 min.záleží na troubě.