Koláč s chutí perníku a vůní skořice

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g rozehřáté Hery
150 g cukru
2 vejce
20 g droždí
250 ml vlažného mléka
4 PL perníku na strouhání
1 KL perníkového koření
1 KL skořice
ovoce jaké kdo má (já měla meruňky)
1 smetanu na šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 Mascarpone
citronová kůra
1 skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka droždí a 1 KL cukru si uděláme kvásek. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce rozpuštěnou vlažnou heru, kvásek a vypracujeme si těsto(podle potřeby přidáme mouku nebo mléko,)těsto necháme na teplém místě vykynout.

  2. Ušleháme si šlehačku vmícháme mascarpone a kůru z citronu. Meruňky omyjeme rozpůlíme.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, na těsto dáme krém ze šlehačky, naskládáme meruňky loupanou stranou nahoru,posypeme skořicovým cukrem a dáme péct.

  4. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 30 až 40 min.záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!