Kávové řezy s krémem pro začátečníky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g polohrubé mouky
- 80 g moučkového cukru
- 80 g mletých ořechů
- 4 vejce
- 2 lžíce mleté černé kávy
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 4 lžíce studené vody
- špetka soli
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce mleté černé kávy
- 3 lžíce vařící vody
Postup Kávové řezy s krémem pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Za postupného přidávání vody a sypké směsi vyšleháme těsto.
Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Upečený plát těsta i s papírem stáhneme z plechu.
Mletou kávu spaříme vařící vodou. Máslo vymícháme s cukrem a poté vmícháme kávu.
Z plátu těsta stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.
Potřeme je krémem a naskládáme na sebe. Řezy dáme na 1 hodinu do chladna. Povrch pocukruje a nakrájíme na řezy.