Kávové řezy s krémem pro začátečníky

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
80 g mletých ořechů
4 vejce
2 lžíce mleté černé kávy
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
4 lžíce studené vody
špetka soli
150 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce mleté černé kávy
3 lžíce vařící vody

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Za postupného přidávání vody a sypké směsi vyšleháme těsto.

  3. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Upečený plát těsta i s papírem stáhneme z plechu.

  5. Mletou kávu spaříme vařící vodou. Máslo vymícháme s cukrem a poté vmícháme kávu.

  6. Z plátu těsta stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.

  7. Potřeme je krémem a naskládáme na sebe. Řezy dáme na 1 hodinu do chladna. Povrch pocukruje a nakrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!