Kuře na sušených houbách a víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 1 lžíce másla
- hladká mouka
- hrst sušených hub
- 1 cibule
- 125 ml bílého vína
- 3 lžíce kečupu
- 3 dl slepičího vývaru
- pepř
- sůl
Postup Kuře na sušených houbách a víně
Postup přípravy receptu
-
Na masle orestujeme zo všetkých strán osolené a múkou obalené porcie kurčaťa.
Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a huby. Zalejeme vínom, pridáme kečup, časť vývaru a mäso. Necháme udusiť domäkka. Ak treba, podlievame horúcim vývarom, aby sme mali dostatok šťavy.
Podávame s tarhoňou, ryžou, alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.