Policejní čalamáda
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 5 kg větších okurek nakladaček (měla jsem normální větší nakládačky)
- 1,5 kg cibule
- 3 lžíce soli
- Nálev:
- 1-2 lžičky mletého pepře
- 500 ml octa
- 250 ml oleje
- 8 vrchovatých lžic cukru
Postup Policejní čalamáda
Postup přípravy receptu
-
Okurky i cibuli nakrouháme na plátky (kolečka), osolíme, promícháme a necháme 2-3 hodiny vypotit.
Pak bokem slejeme přebytečnou šťávu (bylo jí asi 750 ml), zalijeme nálevem, krátce svařeným z ostatních surovin a naskládáme do sklenic. Pokud by tekutiny v čalamádě bylo málo, můžeme ji doplnit odloženou vypocenou slanou šťávou. Zavařujeme na 80°C, asi 15 minut.