Vepřová kotleta - rychlá

Recepty, Minutky

Suroviny

1 plátek masa bez kosti
1 lžička slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
zelenina na oblohu
1 vejce dle chuti volské oko
Na polití:
1 stroužek česneku
1 špetka pepře
2 špetky mleté sladké papriky
2 špetky soli
nepatrně ostrého kečupu
plnotučná hořčice
1-2 lžíce studené vody
2 kapky sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme. Dáme do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme studenou vodou a rozmícháme.

  2. Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Na teflonovou pánev dáme trochu oleje, rozehřejeme a kotletu opečeme.

  4. Opečenou kotletu vyjmeme z pánve a dáme na předehřátý talíř. Pokud dáme více oleje na opečení, tak jej nyní z pánve slijeme.

  5. Do výpeku z kotlety nalijeme předem připravenou zálivku a za stálého míchání asi 10 vteřin povaříme. Hotovou zálivkou přelijeme kotletu na talíři.

  6. Podáváme s hranolky, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!