Vepřová kotleta - rychlá
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 plátek masa bez kosti
- 1 lžička slunečnicového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- zelenina na oblohu
- 1 vejce dle chuti volské oko
- Na polití:
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka pepře
- 2 špetky mleté sladké papriky
- 2 špetky soli
- nepatrně ostrého kečupu
- plnotučná hořčice
- 1-2 lžíce studené vody
- 2 kapky sójové omáčky
Postup Vepřová kotleta - rychlá
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme. Dáme do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme studenou vodou a rozmícháme.
Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Na teflonovou pánev dáme trochu oleje, rozehřejeme a kotletu opečeme.
Opečenou kotletu vyjmeme z pánve a dáme na předehřátý talíř. Pokud dáme více oleje na opečení, tak jej nyní z pánve slijeme.
Do výpeku z kotlety nalijeme předem připravenou zálivku a za stálého míchání asi 10 vteřin povaříme. Hotovou zálivkou přelijeme kotletu na talíři.
Podáváme s hranolky, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou.