Bylinkový hejk na salátu s rajskou peřinkou
Recepty, RybySuroviny
- filety Hejka nebo jiné ryby
- 8 nových brambor
- 2 rajčata
- rozmarýn čerstvý
- bazalka čerstvá
- meduňka čerstvá
- pažitka čerstvá
- šalvěj čerstvá
- špetka citronového pepře
- špetka soli
- citronová šťáva
- olej
- 1 KL koření na ryby
Postup Bylinkový hejk na salátu s rajskou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Nasekané bylinky a případně koření na ryby smícháme, zalijeme olejem, promícháme, aby vznikla hustá kašička. Přidáme dle chuti pepř, sůl a zakapeme citronovou šťávou. Po promíchání vlijeme na filety ryby a necháme odležet nejméně 20 minut, jednou obrátíme.
Brambory očistíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rajčata také po opláchnutí nakrájíme na plátky.
Dno pomalého hrnce nebo pekáčku pokapeme olejem z marinády. Vyložíme polovinou plátků brambor, jemně osolíme. Na brambory rozložíme filety, na ně rajčata. Na rajčata můžeme také nasekat a dát čerstvé bylinky. Opět pokapeme olejem z marinády.
Poslední vrstvou jsou lehce osolené brambory, vypláchneme zbytek marinády troškou vody a celé pokapeme.
Pomalíme na II.stupeň asi 80 minut, nebo pečeme v pekáčku v rozpálené troubě na 190°C asi 35 minut – respektujeme vlastní troubu.
Na talíř poklademe lístky salátu, položíme filet, rajčata a brambory.
Já jsem recept dělala v Pomalém hrnci, ale jde stejně dobře udělat i v normální troubě. Ryba je šťavnatá a bylinky ji příjemně ovoní.