Bylinkový hejk na salátu s rajskou peřinkou

Recepty, Ryby

Suroviny

filety Hejka nebo jiné ryby
8 nových brambor
2 rajčata
rozmarýn čerstvý
bazalka čerstvá
meduňka čerstvá
pažitka čerstvá
šalvěj čerstvá
špetka citronového pepře
špetka soli
citronová šťáva
olej
1 KL koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Nasekané bylinky a případně koření na ryby smícháme, zalijeme olejem, promícháme, aby vznikla hustá kašička. Přidáme dle chuti pepř, sůl a zakapeme citronovou šťávou. Po promíchání vlijeme na filety ryby a necháme odležet nejméně 20 minut, jednou obrátíme.

  2. Brambory očistíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rajčata také po opláchnutí nakrájíme na plátky.

  3. Dno pomalého hrnce nebo pekáčku pokapeme olejem z marinády. Vyložíme polovinou plátků brambor, jemně osolíme. Na brambory rozložíme filety, na ně rajčata. Na rajčata můžeme také nasekat a dát čerstvé bylinky. Opět pokapeme olejem z marinády.

  4. Poslední vrstvou jsou lehce osolené brambory, vypláchneme zbytek marinády troškou vody a celé pokapeme.

  5. Pomalíme na II.stupeň asi 80 minut, nebo pečeme v pekáčku v rozpálené troubě na 190°C asi 35 minut – respektujeme vlastní troubu.

  6. Na talíř poklademe lístky salátu, položíme filet, rajčata a brambory.

  7. Já jsem recept dělala v Pomalém hrnci, ale jde stejně dobře udělat i v normální troubě. Ryba je šťavnatá a bylinky ji příjemně ovoní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!