Exotická bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g hladké mouky
hrubá mouka (na vysypání formy)
60 g nesolené pistáciové ořechy bez skořápky
70 g mletých mandlí
50 g kokosové moučky
225 g másla (a kousek na vymazání formy)
225 g cukru krupice
4 vejce
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
kůra ze 2 limetek
šťáva z 1 limetky
Na polevu:
250 g cukru moučka
šťáva ze 2 limetek
kokosové vločky
sekané neslané pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Zmaknute maslo vyslahame s cukrom do penista a postupne do neho zapracujeme po jednom, vajcia.

  2. Muku s praskom do peciva preosejeme zaslahame ju do masloveho kremu.

  3. Pistaciove orechy v mixery nasekame na najjemnejsie ako sa nam da.

  4. Do cesta nastruhame zelenu koru z limiet a vyzmykame stavu z jednej. Pridame mlete pistacie, mandle a kokos. Vsetko dobre prepracujeme. Cesto je dost huste, ziadna nadychana hmota.

  5. Formu vymazeme maslom a vysypeme mukou. Cesto do nej navrstvime a uhladime.

  6. Babovku dame piect do predhriatej rury na 180 stupnov. Podla mojej plynovej rury som piekla cca 45 minut. Po upeceni ju nechame trochu vychladnut.

  7. Panvicu z hrubym dnom nasucho rozpalime a opecieme do svetlozlata kokosove vlocky. Velky pozor na zbytkovu teplotu panvice, v ziadnom pripade nenechavajte vlocky na nej, ale ich prelozte.

  8. Praskovy cukor vymiesame do hladka s limetovou stavou.

  9. Babovku vyklopime z formy a potrieme polevou. Posypeme pistaciami a kokosom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!