Podmáslové bulky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 260 ml podmáslí
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g chlebové pšeničné mouky
- 300 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- vejce na potření
- sezamová semínka
- hrubá sůl na posyp
Postup Podmáslové bulky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny a zapneme program Těsto.
Po vykynutí těsto vyjmeme, rozdělíme na kousky, ze kterých vytvarujeme bulky, necháme ještě asi 20 min. kynout.
Potom bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a solí, dáme na pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě asi 20 min.