Exotická polévka z červené čočky se zázvorem

Recepty, Polévky

Suroviny

červená čočka
olej
cibule, česnek
zázvor
sůl, pepř
koriandr
římský kmín
bobkový list, nové koření
kurkuma, kari
libeček/tymián/rozmarýn
- lze přidat kokosové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Zesklovatím 1 větší cibuli pokrájenou na drobno na oleji, trochu osolím, přidám na plátky ze 3 stroužky česneku a po chvíli nastrouhám kus zázvoru. Přidám propláchnutou červenou čočku (250 g), promíchám a lehce osmahnu.

  2. Zaleji zeleninovým vývarem nebo horkou vodou z varné konvice, přidám koření jako římský kmín, dva bobkové listy, 4 kuličky nového koření, koriandr, chilli, kurkumu, trochu kari, libeček/tymián/rozmarýn, povaříme cca 10 minut.

  3. Ke konci osolím, opepřím a přidám ještě 2 stroužky nastrouhaného česneku. Polévka krásně zahřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!