Exotická polévka z červené řepy

Recepty, Polévky

Suroviny

4 menší červené řepy
2 jarní cibulky
2-3 cm čerstvého zázvoru
1 pomeranč
1 lžíce oleje
400 ml vody nebo zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
kousek celé skořice
kousek celého badyánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku strouhané pomerančové kůry a šťávu z celého pomeranče, skořici a badyán, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme, asi 20-25 minut do změknutí řepy.

  3. Poté vyndáme celé koření, vlijeme kokosové mléko, společně prohřejeme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!