Kedlubny na paprice s kuřecím masem a kapary

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 větší kedlubny
200 g kuřecích prsíček
50 g slaniny
cca 1 lžíce kapary
100 ml smetany
1 cibule
l lžíce mleté sladké papriky
1 lžička uzené papriky (nemusí být)
drůbeží vývar
1-2 lžíce mouky
l lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme kostičky slaniny, přidáme olej, máslo, jemně pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, vložíme maso pokrájené na proužky a zprudka opečeme.

  2. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět / pozor nespálit /a zalijeme vývarem. Dusíme cca 10 minut.

  3. V trošce vody rozmícháme mouku, vlijeme k masu, za stálého míchání přivedeme k varu, vložíme kedlubny pokrájené na hranolky a dovaříme doměkka.

  4. Na závěr zjemníme smetanou a vmícháme kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!