Kedlubny na paprice s kuřecím masem a kapary
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 větší kedlubny
- 200 g kuřecích prsíček
- 50 g slaniny
- cca 1 lžíce kapary
- 100 ml smetany
- 1 cibule
- l lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky (nemusí být)
- drůbeží vývar
- 1-2 lžíce mouky
- l lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- sůl
- bílý pepř
Postup Kedlubny na paprice s kuřecím masem a kapary
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme kostičky slaniny, přidáme olej, máslo, jemně pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, vložíme maso pokrájené na proužky a zprudka opečeme.
Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět / pozor nespálit /a zalijeme vývarem. Dusíme cca 10 minut.
V trošce vody rozmícháme mouku, vlijeme k masu, za stálého míchání přivedeme k varu, vložíme kedlubny pokrájené na hranolky a dovaříme doměkka.
Na závěr zjemníme smetanou a vmícháme kapary.