Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 větší kedlubny
2 větší jablka
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
4 cm dlouhý čerstvý zázvor (cca 1 lžíce najemno nastrouhaného)
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička celého kmínu
2 lžíce oleje
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Do rozehřátého oleje dáme rozvonět kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme špetkou soli a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 10 minut.

  3. Poté přidáme jablka, česnek a oba druhy zázvoru. Zakápneme citronovou šťávou, promícháme a ještě 5 minut dusíme. Dle potřeby dochutíme solí a podáváme jako přílohu k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!