Smažené kedlubnové hranolky s rajčatovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na dip:
500 g rajčat
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička olivového pleje
1 chilli paprička
sůl
špetku cukru
2 snítky koriandru nebo bazalky
Na hranolky:
2 kedlubny
sůl
citron
100 g hladké mouky
2 vejce
150 g strouhanky
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme dip. Omytá, osušená rajčata zbavená bubáků, papričku, cibulku i česnek nakrájíme nadrobno. Přidáme olej, sůl, případně špetku cukru a vše rozmixujeme. Uložíme v chladu a před podáváním posypeme zelenými nasekanými lístky.

  2. Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky o síle asi 1-1,5 cm. Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 2 minuty. Vyjmeme z vody, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Jednotlivé kousky osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Obalujeme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji. Hotové vyndáme na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.

  3. Můžeme podávat se salátem nebo bramborovou kaší, s tatarkou i bez. Skvělé jsou s domácím rajčatovým dipem, studenou nebo teplou salsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!