Skořicový jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
½ lžičky xanthanu nebo guaru
4 lžíce oleje
2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
450 ml vody
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.

  3. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!