Skořicový jablkovník bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky skořice
- ½ lžičky xanthanu nebo guaru
- 4 lžíce oleje
- 2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
- 450 ml vody
- šťáva a kůra z jednoho menšího citronu
Postup Skořicový jablkovník bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.
Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.