Čokoládový závin

Recepty, Moučníky

Suroviny

Množství dle chuti:
listové těsto
čokoláda dle chuti
rozšlehané vejce
nasekané ořechy, pistácie, mandle
vanilkový nebo skořicový cukr
moučkový cukr - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát silný cca 2,5 mm, pokud jsme nekoupili již předem rozválené těsto. Čokoládu rozbalíme a položíme na těsto tak, abychom po obou stranách měli stejně široké pruhy těsta, jako je široká čokoláda a z krajů nám také kus těsta zbylo, na překlopení přes čokoládu, kterým závin uzavřeme.

  2. Nejprve tedy nakrájíme zešikma rádýlkem těsto na bocích čokolády na proužky, uzavřeme kraji těsta závin z kratších stran a proužky, které jsme pokrájeli přes sebe, střídavě šikmo překládáme.

  3. Takto zabalenou čokoládu v těstě přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme nasekaným ořechy, mandlemi... a dle chuti buď skořicovým nebo vanilkovým cukrem.

  4. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat.

  5. Do těsta se dají zabalit i dvě čokolády za sebou a udělat tak závin delší. Nebo se dá naopak čokoláda rozdělit na menší díly, které opět zabalíme střídavě do mini proužků (o něco pracněji) a udělat tak více mini čokoládových závinů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!