Noční guláš z hovězích líček

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,6 kg hovězích líček
0.8 kg cibule
vývar podle potřeby nebo kostky hovězího bujonu
3 stroužky česneku
lžíce rajského protlaku
2 lžíce papriky sladké
120 g sádla
cca 250 g chleba na zahuštění
kmín drcený
feferonka nebo čili papričky
sůl
pepř
1 bobkový list
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekej na půl kolečka, dej na rozehřáté sádlo a restuj na středním stupni až zhnědne, ale nezčerná.

  2. Přidej protlak a řádně restuj, jinak bude vše kyselé.

  3. Přidej kmín, nasekaný česnek a na to nakrájená líčka na větší kusy.

  4. Osol, opepři a dej ten lupen.

  5. Podlij vývarem, zasypej paprikou, nadrob chleba, přidej, když máš rád chilli.

  6. Přiklop poklicí, troubu zahřej na 85 °C. Vlož tam kastrol a jdi spát.

  7. Ráno vypni troubu, guláš zkontroluj, případně dochuť česnekem a majoránkou. Příloha chléb, knedlík, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!