Noční guláš z hovězích líček
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1,6 kg hovězích líček
- 0.8 kg cibule
- vývar podle potřeby nebo kostky hovězího bujonu
- 3 stroužky česneku
- lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce papriky sladké
- 120 g sádla
- cca 250 g chleba na zahuštění
- kmín drcený
- feferonka nebo čili papričky
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- majoránka
Postup Noční guláš z hovězích líček
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekej na půl kolečka, dej na rozehřáté sádlo a restuj na středním stupni až zhnědne, ale nezčerná.
Přidej protlak a řádně restuj, jinak bude vše kyselé.
Přidej kmín, nasekaný česnek a na to nakrájená líčka na větší kusy.
Osol, opepři a dej ten lupen.
Podlij vývarem, zasypej paprikou, nadrob chleba, přidej, když máš rád chilli.
Přiklop poklicí, troubu zahřej na 85 °C. Vlož tam kastrol a jdi spát.
Ráno vypni troubu, guláš zkontroluj, případně dochuť česnekem a majoránkou. Příloha chléb, knedlík, těstoviny.