Celozrné pečivo II
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 280 ml mléka
- 2 žloutky
- 80 ml oleje
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g pšeničné mouky celozrnné
- 30 g čerstvého droždí
- 1-2 lžičky cukru
- 1-1,5 lžičky soli
- 1 tableta nešumivého celaskonu
Postup Celozrné pečivo II
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny v pořadí, jak je v receptu uvedeno.
Zapneme program Těsto.
Z těsta pak na vále vytvoříme rohlíky, bulky nebo housky, které případně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme libovolnými semínky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch nezačne růžovět.
Pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme. Doba pečení je 25 až 30 minit.