Nakládané feferonky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

feferonky
olej
cibule
česneku
hořčičná semínka
celý pepř
nové koření
okurkový nálev (dle našich zvyklostí - uvařit den předem)
- popř. přidávám recept na nálev:
1 litr vody
1/2 litru octa
60 g soli
100 g cukru
10 kuliček Sacharinu
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
1 lžíce hořčičných semínek
2 bobkové listy
2 hřebíčky
dle chuti:
cibule
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořčičného semínka(+ případně pepř, nové koření).

  2. Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme zchladlým lákem, dáme lžičku oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 80° 20-25 minut. Výborné jsou pak v zimě, když už čerstvé venku nejsou jako pikantní chuťovka


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!