Nakládané feferonky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- feferonky
- olej
- cibule
- česneku
- hořčičná semínka
- celý pepř
- nové koření
- okurkový nálev (dle našich zvyklostí - uvařit den předem)
- - popř. přidávám recept na nálev:
- 1 litr vody
- 1/2 litru octa
- 60 g soli
- 100 g cukru
- 10 kuliček Sacharinu
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 2 bobkové listy
- 2 hřebíčky
- dle chuti:
- cibule
- česnek
Postup Nakládané feferonky
Postup přípravy receptu
-
Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořčičného semínka(+ případně pepř, nové koření).
Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme zchladlým lákem, dáme lžičku oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 80° 20-25 minut. Výborné jsou pak v zimě, když už čerstvé venku nejsou jako pikantní chuťovka