Frittata

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 vajec
1 lžíce olivového oleje
1/2 červené papriky
sůl
pepř
100 g strouhaného Eidamu
200 g brambor
1 klobása
50 g másla
hrst mražené zeleniny (brokolice, hrášek, mrkev, kukuřice...)

Postup přípravy receptu

  1. Základem frittaty jsou vejce, sýr a brambory. Nejdříve si připravíme vejce, které si rozšlehejte se solí a pepřem. Klobásu a papriku zvlášť opečeme na olivovém oleji a zeleninu si uvaříme doměkka.

  2. Syrové brambory nakrájíme na plátky a smažíme na másle a oleji. Smažíme je pomalu z obou stran. Na opečené brambory nalijeme vajíčka.

  3. Přidáme ostatní přísady. Pánev přikryjeme a necháme chvíli pracovat. Nakonec odstavte z plotny a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!