Kávová zrna s marcipánovou hmotou
Recepty, CukrovíSuroviny
- Mandlová hmota:
- 200 g loupaných mandlí
- 200 g moučkového cukru
- 150 g sušeného mléka
- 3-4 lžíce medu
- Krém:
- 250 g másla
- 100 g ztuženého tuku
- 100 g medu
- 3 lžičky rozpustné kávy(prášek)
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce kakaa
Postup Kávová zrna s marcipánovou hmotou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané mandle na jemno umeleme, smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med. Vypracujeme tužší tvárnou hmotu, kterou rozválíme na vále a vykrájíme z ní kolečka dvou velikostí.
Na menší kolečko sáčkem nastříkáme připravený krém, přikryjeme větším kolečkem, přitiskneme okraje, upravíme tvar a pomocí špejle uděláme rýhu. Na konec zrno namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.
Krém si připravíme tak, že všechny suroviny vyšleháme šlehačem. Místo mandlové hmoty můžeme použít domácí marcipán, který si připravíme tak, že smícháme stejné množství sušeného mléka a moučkového cukru, přidáme mandlové aroma, lžíci medu a vodu podle potřeby.