Bílá polévka s pečeným česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 menší brambory
- kuřecí vývar
- hlavička česneku
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 100 ml smetany
- máslo a mouka na jíšku
- žampiony a chléb k servírování
Postup Bílá polévka s pečeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme pekáček, vyložíme ho pečícím papírem a vložíme rozkrojenou hlavičku česneku. Pokapeme olejem a pečeme asi 30 minut na 180°C.
Brambory dáme vařit spolu s cibulí. Cibuli jen omyjeme, neloupeme. V jiném kastrůlku uděláme trochu jíšky a dáme vychladit. Pečený česnek nožem vymáčkneme a dáme všechen do vývaru z brambor. Cibuli oloupeme a též přidáme k bramborám. Rozmixujeme dohladka.
Dáme vařit, pokud je třeba, zahustíme (záleží, kolik chcete polévky a záleží, jak chcete krémovitou).
Zjemníme smetanou, dochutíme a servírujeme. Zdobíme restovanými žampiony a pečivem.