Kaše bramborová, s hříbky zapečená
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- pánská hrst sušených hřibů
- sůl
- 2 PL strouhanky na vysejpku
- 2 PL másla
- 1 dl smetany na vaření
- 1 cibule
Postup Kaše bramborová, s hříbky zapečená
Postup přípravy receptu
-
Jednou tahle zvečera si namočím houby, jednu, a možná i dvě pánské hrstě. Před polednem uvařím brambory, šťouchačem je rozšťouchám. Za trvalého šťouchání přidám sůl, smetanu, vajíčka a šťouchám a šťouchám až dostanu hladké těsto.
Sleju vodu z hub, ale nevyleju, Tu si schovám třeba do polívky. Houby pokrájím na jemno, hodím na pánvičku s cibulkou a podsmažím. Uchopím zapékací misku, při vaření jsem soustředěný a užívám misku zapékací a nedbám Missek vypečených, vytřu ji máslem, vysypu strouhankou. No jen ta představa, vytírám Missku máslem a vysypávám strouhankou, no toto.
Dám vrstvu kaše, na to vrstvu hub. Překryju kaší, a tak zvolna pokračuju dokaváde mám co do misky či pekáčku. Dám zapíct do vyhřáté trouby. Tady bych ulpěl na ženském rodě, vyhřátej trouba nebejvá k žádnýmu velkýmu použití.