Kaše bramborová, s hříbky zapečená

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
3 vejce
pánská hrst sušených hřibů
sůl
2 PL strouhanky na vysejpku
2 PL másla
1 dl smetany na vaření
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Jednou tahle zvečera si namočím houby, jednu, a možná i dvě pánské hrstě. Před polednem uvařím brambory, šťouchačem je rozšťouchám. Za trvalého šťouchání přidám sůl, smetanu, vajíčka a šťouchám a šťouchám až dostanu hladké těsto.

  2. Sleju vodu z hub, ale nevyleju, Tu si schovám třeba do polívky. Houby pokrájím na jemno, hodím na pánvičku s cibulkou a podsmažím. Uchopím zapékací misku, při vaření jsem soustředěný a užívám misku zapékací a nedbám Missek vypečených, vytřu ji máslem, vysypu strouhankou. No jen ta představa, vytírám Missku máslem a vysypávám strouhankou, no toto.

  3. Dám vrstvu kaše, na to vrstvu hub. Překryju kaší, a tak zvolna pokračuju dokaváde mám co do misky či pekáčku. Dám zapíct do vyhřáté trouby. Tady bych ulpěl na ženském rodě, vyhřátej trouba nebejvá k žádnýmu velkýmu použití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!