Lilek zapečený s vejcem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
2 menší vejce
50 g šunky nebo uzeného
50 g tvrdého sýru
jarní cibulka
1 lžíce ostrého kvalitního kečupu
2 lžíce oleje
lžička másla
bylinky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Šunku, sýr, cibulku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Na oleji společně restujeme dužinu, cibulku a šunku do měkka.

  2. Přidáme bylinky, sůl, pepř a sýr s kečupem, nakonec vmícháme máslo na zjemnění. Směs klademe do vydlabaného lilku. V jeho nejširší části uděláme důlek a vyklepneme vejce.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a zapečeme 10-15 minut, do ztuhnutí vejce podle vašich chutí. Podáváme ihned, teplé s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!