Základní cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g Ricotty
525 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
260 g krupicového cukru
4 vejce
1,5 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
1,5 lžičky vanilkového extraktu
Můžeme přidat:
maliny
ostružiny
nasekanou bílou čokoládu
Na korpus:
200 g máslových sušenek
50 g másla rozpuštěného
trocha másla na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřej na 140 °C/horkovzdušnou - 160°C/elektrickou.

  2. Připrav korpus: sušenky vlož do robotu a rozsekej je na drobečky(pokud není robot, vlož do silnějšího igelitového sáčku a za použití válečku či paličky rozdrť. Přidej máslo a zpracuj, aby se vše spojilo. Vymaž dortovou formu (nejlépe o průměru 20-23 cm) a dno vylož pečicím papírem. Do formy natlač stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dej chladit.

  3. V míse či robotu dohladka zpracuj ricottu a smetanový sýr. Přidej cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehej(popř. přidej maliny a bílou čokoládu, apod. a lehounce promíchej), směs nanes na připravený korpus.

  4. Peč 70-80min tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nech vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!