Uzený špek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 1/2 kg hřbetního sádla (tloušťka asi 2-3 cm)
- 1 balení Pragandy
- 1 balení Adžiky
- 1 balení Gyros
Postup Uzený špek
Postup přípravy receptu
-
Sádlo nařežeme na 20*10 cm. Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky.
Po 7 dnech vyndám a opláchnu. Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout.
Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C, nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím. Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.