Uzený špek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 1/2 kg hřbetního sádla (tloušťka asi 2-3 cm)
1 balení Pragandy
1 balení Adžiky
1 balení Gyros

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nařežeme na 20*10 cm. Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky.

  2. Po 7 dnech vyndám a opláchnu. Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout.

  3. Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C, nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím. Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!