Jablkový makovec bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 100 g mletého máku
- 130 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
- 1 lžička skořice
- 2 nastrouhaná jablka
- 400 ml vody
- 4 lžíce oleje
Postup Jablkový makovec bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme.
Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho ještě trochou vody.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C, dokud se nelepí na špejli (25-30 minut).
Necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se makovec odspodu nezapařil a nesrazil.