Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Recepty, RybySuroviny
- Amur
- olivový olej
- libeček
- česnek
- jarní cibulka
- celerová nať
- citronový tymián čerstvý
- krystalická sůl
- brambory
- grilovací koření
- máslo
- alobal
- kůže ze slaniny
Postup Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej.
Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den.
Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril.
Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.